Balans sessie

Prioriteiten stellen en ontspannen

 
dok-zuid-balans-banner
In deze sessies zoeken we de balans tussen werk en privé. Het één gaat vaak ten koste van het ander, waardoor je uit balans raakt. Enkele voorbeelden van een verstoorde balans: een haastig leven, een gevoel dat je het ‘nooit goed doet’ of ‘overal tekort schiet’, vergeetachtigheid, het ‘overzicht’ kwijt zijn en slecht slapen.
Maar als je alle ballen in de lucht wilt/moet houden, ontkom je er niet aan dat er soms een paar vallen. En hoe erg is dat eigenlijk?
Ik help je de balans tussen werk en privé te herstellen, door met jou prioriteiten te stellen, te werken aan zelfreflectie, relativeringsvermogen en te leren dat fouten maken mag!

Take care of yourself – Irene

Praktijkvoorbeeld “Balans sessie”:

Petra, 35 jaar, fysiotherapeut

“Voorheen was ik een perfectionist(a). Alles moest tot in de puntjes geregeld zijn, thuis en op het werk.
Op een gegeven moment dacht ik; ben ik die vrouw? Hollend achter iedereen aan en bloedchagrijnig.
Ik had een ademhaling die veel te hoog zat en altijd stress. Ik werd er niet gezelliger op. Maar je moet door!
Tenminste, dat doen andere vrouwen toch ook? Het muntje viel toen ik met mijn pantoffels richting het schoolplein fietste, ik was er bijna toen ik erachter kwam. In paniek heb ik toen een vriendin gebeld en gevraagd of zij de kinderen wilde halen omdat ik ‘nog in een vergadering zat’.
Bij Irene ben ik erachter gekomen waarom ik alles zo perfect wilde doen, dat was een enorme eyeopener. Ik heb geleerd hoe ik mijn energie kan gebruiken voor dingen die belangrijk voor me zijn, meer te ontspannen, beter te plannen en af en toe ‘nee’ te zeggen”