Zoeken
  • Irene Lunter

Als de koek op is…

Bijgewerkt: 13 feb 2019

In films en series speur ik naar herkenbare situaties voor ons allemaal en geef tips hoe je daar (nog) beter mee om kunt gaan.
“In het huwelijk geef je de helft van je vrijheid op, in ruil voor dubbele verantwoordelijkheid”

Dit is een uitspraak van de Noorse relatietherapeut uit de comedy serie DAG, te zien op Netflix. Die gaat over scheiden. Uit elkaar gaan is een thema dat in veel films en series een rol speelt.

Dag, zo heet deze saaie piet, gelooft niet in relaties. Zelf heeft hij er ook geen en dat bevalt hem uitstekend. Dit raadt hij ook al zijn patiënten aan.Provocatieve coaching


Uitgeblust zit Dag dagelijks achter zijn bureau en komt meteen to the point:

“Bewijs elkaar een dienst en ga scheiden!” Kort maar krachtig. Een staaltje provocatieve coaching dat hilarische sessies oplevert. Hij is zelf een tikje autistisch en houdt er vreemde gewoontes op na. Na zo’n lange dag met patiënten, is hij blij als hij weer alleen thuis is. Deur op slot, biertje erbij, valiumpje erin, muziekje aan. Daarna met een zak chips op de trilplaat, bijkomen van het gezeur van al zijn patiënten.

Als kijker kun je je goed inleven en lekker meegenieten van zijn rare gewoontes.

Zodra hij dan eindelijk onderuit ligt, gaat altijd de bel.

Iedereen heeft hem nodig, hij wordt er gek van!

Je schreeuwt het bijna uit: “Laat hem met rust!”

Als je van veel droge humor houdt is Dag zeker een aanrader.

Tip: wissel ‘m wel af met een wat luchtiger serie…Bij elkaar blijven


Deze man doet me denken aan mijn eigen vader, had ook geen relatie, een eigen kamer en een biertje erbij. Toen mijn ouders lang geleden gingen scheiden, bleven ze wel bij elkaar in huis wonen 'voor de kinderen'. Dat ging als volgt:

Maandag tot en met woensdag was mijn vader op reis voor zijn werk.

Mijn moeder stond dan aan het roer. We aten supergezond, wortelsapjes, zelfgemaakte muesli enz.

Als mijn vader thuiskwam op woensdagavond gaf hij ons snoep van de benzinepomp. Hét hoogtepunt van de week. Donderdag- en vrijdagavond at hij mee. Op die momenten hadden mijn ouders steevast ruzie en vlogen de borden door de kamer.


Het weekend vertrok mijn moeder naar haar vriend. Dan werd ons huis omgetoverd tot Villa Kakelbont. We trokken alles uit de kast en snoepten ons helemaal suf tot zondagavond (mijn vader kon niet koken). We nodigden allemaal vriendinnen uit en bouwden hutten in ons huis.

Mijn vader boeide het niet zo, die lag lekker voetbal te kijken op zijn eigen kamer. Wij wisten niet beter. En alles went.


Ze bleven bij elkaar voor de kinderen. In hun ogen de beste oplossing, maar achteraf bekeken hadden zij echt uit elkaar moeten gaan en ieder een eigen leven leiden.

Ik vraag me wel eens af hoe het hun dan vergaan was. En ons.

Keuzes!

 

Zin in meer films en series? Kijk dan eens op http://www.girlsinfilm.nl/


4 keer bekeken0 reacties
Contact

Dok-Zuid

Overtoom 278 A

1054 JC  Amsterdam

​​

Tel: 06-20620001

Irene@dok-zuid.nl​

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 Copyright Dok-Zuid | sitemap