top of page

Stress coach Amsterdam
           -Herstellen van stress en burnout-

" Ik had zweefbenen

duizelingen,

tintelende handen,

een hoge ademhaling

en nog veel meer vage klachten".

Persoonlijke begeleiding bij stress en Burn-out in Amsterdam.

Op zoek naar stress coach in Amsterdam? Verminder spanning en negatieve gedachten. Bereik balans en persoonlijke groei met mijn begeleiding.

 

Ook ik heb een burn-out gehad.

En wilde destijds niemand belasten met mijn problemen en schaamde me. Ik zocht 15 jaar geleden tevergeefs naar een burn-out coach die mij doortastend hulp zou bieden. Toen was burn-out nog niet zo bekend als nu.

Ik had geen idee en trok veel te laat aan de bel, waardoor mijn stressklachten overgingen in een burn-out die erg lang duurde.

Ik kreeg er allerlei vage klachten bij, hoge ademhaling, tintelingen in mijn handen, zweefbenen, duizelingen en paniek gevoelens. Achteraf dacht ik: 'dit had veel sneller en effectiever aangepakt kunnen-en moeten worden'. Uiteindelijk ben ik zelf de coach geworden die ik zocht. Ik ken mijn valkuilen en luister nu naar mijn lichaam. Ik weet precies wanneer en hoe ik mijn batterij weer moet opladen. Het vertrouwen in mijn lichaam en geest heb ik weer teruggekregen. Maar hiervoor moest ik wel flink aan de slag gaan!

Het verschil tussen stressklachten en burn-out klachten.

Stress is een natuurlijke reactie van ons lichaam op externe prikkels zoals deadlines, drukke agenda's en andere uitdagingen die we in het dagelijks leven tegenkomen. Stressklachten kunnen leiden tot gevoelens van spanning en druk, maar we zijn in staat om te ontspannen en weer op te laden voor de volgende uitdaging.

Burn-out klachten zijn het resultaat van langdurige stress. Bij burn-out klachten krijgt het lichaam en de geest geen tijd meer om te herstellen, wat kan leiden tot een chronische staat van overbelasting.

Symptomen van stressklachten:

Stressklachten kunnen leiden tot fysieke symptomen zoals:

 • hoofdpijn

 • spierpijn

 • vermoeidheid

 • slaapproblemen.

 • angst

 • prikkelbaarheid

 • nervositeit

 • kort lontje

 • hoge ademhaling

Symptomen van burn-out klachten:

Burn-out klachten hebben vergelijkbare, maar ernstigere en langer durende symptomen dan stressklachten, waaronder:

 • extreme vermoeidheid, ondanks voldoende slaap

 • lusteloosheid

 • prikkelbaarheid

 • concentratieproblemen

 • hoge ademhaling

 • verminderd gevoel van eigenwaarde

 • onzekerheid, minder goed presteren

 • afstand nemen van je werk en de mensen om je heen

Burn-out: wat te doen en hoe te herstellen?

Er zijn manieren om hiermee om te gaan, beginnend met het erkennen van het probleem en het zoeken van hulp. Je hoeft dit niet alleen te doen.

Stress-en burn-out klachten kunnen leiden tot uitval op het werk en in het dagelijks leven, wat niet alleen negatieve gevolgen heeft voor jouw welzijn, maar ook voor je werkgever en je naasten. Het is daarom belangrijk om op tijd aan de bel te trekken en actie te ondernemen.

Met stress en burn-out coaching help ik je om grenzen te stellen en bewuste keuzes te maken die bij jou passen, zodat je stressklachten en uitval kunt voorkomen. Door te investeren in jezelf en te leren omgaan met stress op een gezonde manier, kun je niet alleen nu, maar ook op de langere termijn succesvol en effectief zijn in zowel je werk als je persoonlijke leven. Ik bied je handvatten en praktische tips om je te helpen de controle terug te krijgen en te genieten van het leven dat je verdient.

 

Wat levert stress en burn-out coaching je op?

 • Minder klachten en meer vitaliteit

 • Inzicht in je patronen en overtuigingen

 • Betere communicatie, opkomen voor jezelf

 • Zelfvertrouwen

 • Regie over je leven, zodat je nieuwe stappen kunt maken

 • Rust en ontspanning

 • Tools waar je de rest van je leven iets aan hebt

 

Hoe werkt coaching bij stress en burn-out gerelateerde klachten?

We beginnen met het (gratis) intakegesprek, daar kan ik naar aanleiding van de klachten een inschatting maken hoeveel sessies er nodig zullen zijn. Daarna gaan we doelgericht te werk om een burn-out te voorkomen of de balans na een burn-out terug te krijgen.

 

Burn-out coaching bestaat uit drie fases:

 

 1. Klachtenreductie.

 2. Coaching op bewustwording, inzichten en vaardigheden.

 3. Werkhervatting (indien van toepassing).

 

Hoe krijg je weer energie na een burn-out?

Klachtenreductie is gericht op herstellen van energie en fysieke conditie.

We bespreken onder andere de energiegevers en energienemers en ik kijk mee hoe je leven er tot nu toe uit ziet, zodat we al het één en ander kunnen aanpassen om meer energie te krijgen.

Deze sessies kunnen eventueel telefonisch plaatsvinden als je energieniveau het niet anders toelaat.

 

Hoe kom je uit een burn-out?

Als de klachten sterk verminderd zijn, kunnen we aan de slag met het onderzoeken van de oorzaak, oftewel waar ging het mis en hoe kun je dat voortaan voorkomen, wat kun je anders doen?

We onderzoeken de patronen die jou belemmeren, jouw innerlijke saboteur, dat stemmetje dat van alles vindt en waarvan je alles moet. Daarna kijken we welke vaardigheden je nodig hebt die je hierbij kunnen helpen. 

Hoe pas je het toe en maak je keuzes die bij je passen?

De nieuwe inzichten en vaardigheden gaan we toepassen in jouw leven. We maken een nieuwe structuur en je krijgt concrete handvatten en tools zodat je direct aan de slag kunt gaan.

Als laatste maken we een plan voor werkhervatting, een opbouwschema voor je werk, indien van toepassing.

Meer geluk en balans in je leven?

Wil jij eindelijk afrekenen met die vervelende stressklachten en meer balans en geluk in je leven ervaren? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! Als gecertificeerd coach heb ik sinds 2011 ervaring in het begeleiden van cliënten met stressklachten. Aarzel niet langer en plan vandaag nog je gratis intakegesprek om te ontdekken hoe ik jou kan helpen om jouw leven weer in balans te brengen.

Hoe eerder je begint, des  te sneller  je verlost bent van stressklachten, zodat je erger kunt voorkomen.

Wacht dus niet langer en neem nu actie!

Ik kwam bij Irene omdat ik veel stressklachten had en hierdoor thuis kwam te zitten. Dit is ontstaan door mijn extreme faalangst en een laag zelfbeeld. Ik was altijd bezig met wat anderen van mij vonden. Ik vatte feedback op mijn werk erg persoonlijk op en voelde me hierdoor erg klein. Er was niks meer van mijn eigenwaarde over en was mezelf volledig kwijt. We zijn opzoek gegaan naar oude patronen en erachter gekomen waar dit lage zelfbeeld is ontstaan. Dit gaf veel inzichten en ik kreeg tools hoe er in het hier-en-nu mee om te gaan. Ik heb nu eindelijk zelfvertrouwen en voel mijn grenzen veel beter aan. Door effectief te communiceren durf en weet ik nu hoe ik mijn grenzen aan kan geven.’

Simone, 36

bottom of page